Szépségtapasz

2020.03.31. 18:24

Egészségesen, egyszerűen, finomat

Címkék: egészség jótékonyság charity mit egyek hogy szép legyek? receptvideo tomandiet

Tomán Szabina gondoskodik a kórházban dolgozó hősökről és az otthon helytálló hősnőkről is

 toman_snack_5.jpg

A praktikus, céltudatos, gazdaságos főzés talán még sosem volt olyan aktuális, mint napjainkban. A rendkívüli helyzet sokakat kényszerít most napi főzésre, akik amúgy nem, vagy csak ritkábban tennék ezt, nekik pedig minden tanács jól jön. Az sem utolsó szempont, hogy ha a karantén-időszakban, korlátozott mozgás és programhiány közepette nem szeretnénk plusz kilókkal gyarapodni, és ügyelnénk egészségünkre, fittségünkre, akkor különösen oda kell figyelnünk, hogy mit készítünk, mit fogyasztunk.

Indul Tomán Szabina gasztróvideó-sorozata

videoreceptekkel_jelentkezik_toman_szabina_2.jpg

„Évek óta igyekszem hangsúlyozni, hogy a legfontosabb cél nem mindenképpen a fogyás, hanem az életmódváltás, hogy kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás felé induljunk el végre” – mondja Tomán Szabina, a Toman Lifestyle vállalat tulajdonosa, a Toman életmódprogram megalkotója. – „Ezt az irányt igyekeztem bemutatni az Egészségesen, Tománosan című szakácskönyvemben is, most pedig úgy gondoltam, itt az idő, hogy néhány egyszerű fogást videón is bemutassak, segítséget nyújtva azoknak, akik még csak most barátkoznak az egészségesebb ételek készítésével. Bízom benne, hogy sikerül bebizonyítanom, hogy ami egészséges, netán diétás, az nem kell, hogy íztelen, fantáziátlan legyen, a zöldségekkel, sovány húsokkal, halakkal rendkívül változatos fogásokat tudunk elkészíteni.”

Kedvencünk a mákos guba

videoreceptekkel_jelentkezik_toman_szabina_3.jpg

Mindjárt az első héten alapos meglepetés is érheti a videó nézőit, hiszen ki gondolná, hogy a mákos guba is lehet egészséges. A guba alapja a Toman-zsemle alapból készített szénhidrátcsökkentett, fehérjedús kifli, öntetként pedig a Toman Diet vanília desszertjéből készül ízletes, krémes sodó. Hasonló meglepetésekre lehet számítani a többi recept esetén is, de természetesen sok-sok zöldség is új értelmet nyer ezeknek az ötleteknek alapján. Zsályával készül a brokkolikrémleves, tofu-saslikkal gazdagítva, aszalt paradicsom kerül a salátába, ami a rántott harcsát kíséri majd, készül ropogós karfiolsaláta és hamis Tomán Cézár saláta is, hogy csak néhány finomságot említsünk kedvcsinálóként.

https://www.youtube.com/watch?v=za98tUDpFEw

A Toman a kórházi dolgozókról is gondoskodik

videoreceptekkel_jelentkezik_toman_szabina_4.jpg

A nassolni vágyók kedvencei továbbra is a Toman Snackek maradnak, amelyek a mostani, óvatosságra intő időkben is remekül magunkkal vihetőek, hiszen a csomagolás izoláltan történik, a snackek biztonságosan, bárhol könnyen elfogyaszthatóak. Beszerzésük továbbra is egyszerű: aki nincs mozgásban, és nem jut el a korlátozott nyitva tartású Toman szalonokig, a webshopból házhoz tudja rendelni ezeket is. A Toman Lifestyle ilyen Toman Snackeket ajánl fel az egészségügyi dolgozók számára is.

Kötelességünk segíteni azokat a hősöket, akik az elkövetkező hetekben fáradhatatlanul gyógyítanak majd minket” – beszél a Toman Lifestyle felajánlásáról Tomán Szabina. – „Budapest három kijelölt járványügyi kórházából nekünk a Szent János Kórházra esett a választásunk. Snackjeink magas rost- és fehérjetartalmú szeletek, akár egy-egy étkezést is helyettesítenek, kitűnő energiaforrást biztosítanak az orvosoknak és a nővéreknek.”

videoreceptekkel_jelentkezik_toman_szabina_1.jpg

A Toman Lifestyle felajánlásaként hetente 200 darab érkezik majd a kórházba. Így hálálják meg az egészségügyi dolgozóknak, hogy vigyáznak ránk.

„Nehéz heteket élünk mindannyian, küzdünk a bezártsággal, aggódva figyeljük a híreket” – mondja Tomán Szabina. – „A mentális és fizikai állapotunkért egyaránt felelősek vagyunk, így fontos, hogy megfelelően táplálkozzunk, és elég rostot, fehérjét, vitamint vigyünk be a szervezetünkbe. Maradjunk otthon, főzzünk, kísérletezzünk! Vigyázzunk magunkra és egymásra!”

www.tomandiet.com

Szólj hozzá!

2020.03.24. 12:47

Instant és instant között is van különbség

Címkék: táplálkozás egészség mit egyek hogy szép legyek? tomandiet

toman_diet_levesek.jpg

Válasszunk bátran szárított élelmiszert is! Egészségesek és táplálók.

Nehéz hetekre készülünk. A boltokban hetek óta őrült felvásárlás folyik, kiló számra veszik a lisztet, cukrot. Miközben nagy eséllyel a következő hetekben nemcsak a mozgásterünk, hanem a napi mozgásadagunk is leszűkül, tehát egyáltalán nem mindegy, hogy mit és mennyit fogyasztunk, eltoljuk-e a táplálkozásunkat rossz irányba, amellyel nemcsak a súlyunkat, hanem az egészségi állapotunkat is kedvezőtlenül befolyásolhatjuk. Tartós élelmiszereket is igyekszünk beszerezni, de ezek esetében sem árt a körültekintő választás. Arról nem is beszélve, hogy korlátlan tárolási hely sem áll mindenki rendelkezésére, tehát egy ponton túl nem lehet és nem is érdemes még több könnyen romlandó alapanyagot beszerezni.

toman_szabina.png

A szárítás az egyik legősibb tartósító eljárás

A szárított, instant élelmiszerektől sokan tartanak. A szárítás az egyik legősibb tartósító eljárás, melynek legegyszerűbb és kézzelfoghatóbb módja a napon történő szárítás. Ennek célja, hogy a víz kivonásával, mely a romlási folyamatokat felgyorsítaná, növeljük a termék eltarthatóságát. Senki nem akad fenn azon, hogy aszalt gyümölcsöket eszünk, hiszen így örülhetünk télen is a sárgabarack ízének, de sokan nem is gondolnák, hogy a mák, lencse és egyéb hüvelyesek, gabonafélék, fűszerek, teák, de még a kakaó és a kávébab élvezetét is a szárításnak, a vízelvonásnak köszönhetjük. Arra sem szoktunk gondolni, hogy a frissnek gondolt egzotikus gyümölcsök mekkora utat tettek meg, míg hozzánk érkeztek, pedig ezeket éppen ezért még éretlenül takarítják be, viszont így jóval kevesebb vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, hiszen szállítás közben a vitamintartalom már nem nő, nem érik tovább.

Szárításra éppen ezért csakis a 100 %-osan érett terményeket, gyümölcsöket, zöldségeket használják, és a korszerű technológiai eljárásoknak köszönhetően ma már olyan kíméletes tartósítóipari eljárások állnak rendelkezésre, melyekkel sokkal jobban megőrizhetőek a beltartalmi értékek, mint a hagyományos konyhatechnika által. Sőt, ezek az eljárások már azt is tudják biztosítani, hogy az ételek az élvezeti értékükből se veszítsenek, hiszen jelentősen csökkenthető a szárítási idő és a hőmérséklet és megmaradhat a vitamintartalom olyan technológiák alkalmazásával, mint például a vákuumozás, vagy a fagyasztás, ahol a víztartalmat jégkristályok formájában távolítják el a friss növényekből.

Egyértelmű, ha valaki a saját kertjéből, frissen viheti be a terményeket, annak nincs párja. De ha erre nincs lehetőség, akkor vigyázni kell, hogy honnan szerezzük be a tányérra valót. A friss termények között is előfordulhat a szervezetre ártalmas, idegen anyag, salátalevelek között gyomnövény, köles között a mérgező csattanó maszlag, stb. A szigorú minőségbiztosításon átesett szárított élelmiszerek esetében ilyen nem fordulhat elő, hiszen a gyártóknak garantálniuk kell a megadott beltartalmi értékeket, továbbá az egészségre ártalmas anyagokat is ki kell szűrniük.

A por állagú kivonatok természetesen ugyanúgy tartalmazzák a szervezetünk számára értékes anyagokat, és ez a gyógynövényes kivonatokhoz hasonlóan az élelmiszereknél is így van.

toman_diet_desszertek.jpg

Teljes értékű étkezések tasakba zárva

„A modern szárítási eljárások hosszan eltartható, magas minőségű funkcionális termékeket hoznak létre, amely egy teljesen más kategória, mint a korábbi instant termékek” – mondja Tomán Szabina, a Toman Lifestyle vállalat tulajdonosa, a Toman életmódprogram megalkotója. – „Bátran merem ajánlani a Toman leveseit, sós ételeit, desszertjeit, azoknak, akik szeretnének tápanyagokban gazdag élelmiszereket fogyasztani a kényszerű bezártság idején is. Több hónapra való készletünk van, hosszú szavatossági lejáratú termékekből, jó megoldás ez azoknak, akik szeretnék megoldani a napi egészséges fehérjebevitelt, mindezt úgy, hogy közben nem kockáztatnák családjuk egészségét és saját egészségüket rendszeres bevásárlásokkal. Honlapunkon webshop működik, a Toman Szalonokban pedig országszerte tanácsadóink állnak telefonon, emailen rendelkezésre.”

A cikk az Expedit Nodum táplálkozástudományi kutatócsapat támogatásával készült.

 

www.tomandiet.com

Szólj hozzá!

2019.09.10. 08:00

Ropogtass okosan! Jót választani igazi kihívás

Címkék: táplálkozás egészség termék nasi vegan mit egyek hogy szép legyek? biopont

ropogtass_okosan_1.jpg

Ki tudja miért, a legtöbb ember nagyon szeret ropogtatni. Mármint valamilyen finom falatot, nasit, amit útközben bármikor és bárhol elő lehet venni. Tapasztalt szülő egy idő után egészen biztosan nem indul el „krízistartalék” nélkül, hiszen a gyerekek hajlamosak a legváratlanabb időben megéhezni, és ellentmondást nem tűrő hangon valami finomságot követelni. De felnőttekkel is bőven előfordulhat, hogy túl hosszúra nyúlik a megbeszélés, vagy késik a közlekedési eszköz, esetleg már nem érdemes hazaszaladni két program között, viszont egy főétkezés már nem fér bele az időbe.

szilvas_es_spenotos.png

Minden ilyen esetben életmentő lehet, ha végiggondolva a napunkat, programunkat, van nálunk valami kis harapnivaló. Amelyet persze nem biztos, hogy éppen aznap fogunk megenni, így ez nem lehet könnyen romlandó, vagy nagyon maszatolós sem, de biztosan jó választás, ha valamilyen extrudált, ízesített gabonát viszünk magunkkal. Egyébként érdekes tény, hogy egy 2016-ban készült amerikai kutatás szerint minél „hangosabban” eszünk, azaz ropogtatunk valamit, annál hamarabb jóllakunk, kevesebbet eszünk, kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe. A változatos ízesítésű extrudált gabonák tehát erre is tökéletes megoldást nyújtanak, bárhol könnyedén elővehetjük, kibonthatjuk a zacskót és csillapíthatjuk éhségünket, vagy akár megkínálhatunk vele bárkit a környezetünkben. Ha pedig befejeztük, de nem ettük meg az egészet, gondosan vissza is csomagolhatjuk a táskánkba.

ropogtass_okosan_2.jpg

Persze a könnyű kezelhetőség mellett sokkal nagyobb hangsúly van azon, hogy egészséges is legyen a nasi, erre tökéletes megoldás például a Biopont kínálatában felfedezett rizsgolyó, amelyet a már jól ismert spenótos íz mellett egy kedvenc párosítással, szilvás-fahéjas ízesítéssel is kipróbálhatunk. Nem biztos, hogy mindenki tudja, hogy az extrudált rizs többnyire barna rizsből készül, hiszen a barna rizs rengeteg rostot, jó szénhidrátokat és ásványi anyagokat tartalmaz. És mindamellett, hogy ízletes, koleszterinbarát és gluténmentes is. A Biopont Szilvás-fahéjas és Spenótos rizsgolyója ropogós bio extrudált rizsből készül, és nem csak a gluténérzékenyeknek, hanem a vegán étkezést folytatók számára is alternatív csemege lehet.

szuperhosok_ragcsai.png

És hát miért is ne lehetne a ropogtatást egy kis játékossággal is összekötni? Hiszen mindannyiunkban él egy gyermek, él egy szuperhős, aki szívesen megmentené a világot. S míg ábrándozunk mindezekről és gondolatban titkos küldetést, igazi kihívást választunk magunknak, a legjobb, amit tehetünk, ha az ízletes, ropogós bio kukorica nasst választjuk, akár natúr, akár sós, pizzás, vagy éppen epres, avagy az új mangó-banános ízesítésben. A jópofa, színes csomagolások pedig még egy játékot is rejtenek magukban: a QR-kód segítségével letölthetőek és körbevághatóak a különböző termékeket képviselő szuperhősök. Ez utóbbi nyilván a legifjabb fogyasztókat tölti majd el jókedvvel, de hát az is egyértelmű, hogy az iskolás uzsonnatáskában van csak igazán helye ezeknek a ropogtatnivalóknak, amelyek gyorsan kölcsönöznek energiát fogyasztójuknak, felvértezve őket az iskolai kihívásokra. A sós ízeken férfi-, az édes változatokon pedig női szuperhősök csábítják rágcsálásra a fogyasztókat.

Ropogtatni tehát jó, de nem mindegy, hogy mit. Válasszunk és ropogtassunk hát egészségesen és okosan!

www.biopont.com

Szólj hozzá!

2019.09.09. 08:00

Harmónia az illóolajok erejével

Címkék: terápia gyógyítás illat aromaterápia illóolaj biopont naturol

harmonia_az_illoolajok_erejevel_2.jpg

Bonyolult világunkban egyre több segítséget keresünk ahhoz, hogy harmóniába kerüljön testünk és lelkünk, megőrizzük egészségünket, vagy segíteni tudjuk a szervezetünk öngyógyító folyamatait. A talán legrégebbi, már az ókorban is használt eszközök az illóolajak, amelyeket már akkor is alkalmaztak testápolás és illatosítás céljára is.

harmonia_az_illoolajok_erejevel_3.jpg

De hogy mit is nevezünk illóolajoknak? Az esszenciális illóolajokat gőzöléssel vagy desztillálással nyerik növények és fák leveleiből, hajtásaiból, virágából, kérgéből, gyökeréből. Ezek az olajok természetesen folyékonyak, hő hatására könnyen párolognak, „elillannak”, innen a nevük is. Általában víztiszta színűek, bár vannak köztük sárgás színű olajok is, például a narancsolaj. Erős koncentrátumok, ezért csak igen kis mennyiséget használhatunk belőlük. Ha egy illóolaj 100 %-osan tiszta, mint például a Naturol illóolajok, akkor nem hagy foltot textíliára kerülve, hanem teljesen elpárolog. Használhatjuk őket magukban, vagy bázisolajokkal együtt is, mint például az avokádóolaj, az édesmandulaolaj, a jojobaolaj, a búzacsíraolaj vagy akár az egyszerű olívaolaj.

harmonia_az_illoolajok_erejevel_1.jpg

Az egészséges emberi szervezet rezgésszáma 62-72 MHz között van. Ha a rezgésszámunk csökken, az immunrendszerünk veszélyeztetetté válik. Erre rossz hatással lehet az elfogyasztott ételek, italok minősége, a beszívott levegő szennyezettsége, ezeknek ugyanis nagyon alacsony a rezgésszámuk. A friss gyógynövényeké, illetve az illóolajoké viszont nagyon magas, ezek használata segít megőrizni egészségünket. A népi gyógyászat tapasztalatai szerint sok esetben megelőzésként, illetve akár akut és krónikus betegségek esetén is használható. Néha ellenjavallt, például, ha homeopátiás kezelés alatt állunk, legalább 10 nap különbség legyen alkalmazásuk között. Emberi gyógyításra alkalmasak, de a kisállatok számára veszélyes, akár végzetes is lehet az aromaterápiás olajok használata.

harmonia_az_illoolajok_erejevel_1.png

Fontos, hogyha aromaterápiával szeretnénk foglalkozni, akkor keressük meg a jó minőségű aromaterápiás olajakat (https://biopont.hu/naturol) hozzá, hogy egészen biztosan jót tegyünk a használatával magunknak. Nem javasolt a belsőleg történő alkalmazás, de aromalámpák, fürdők, borogatások, masszázsok sokat segíthetnek az energiáink felszabadításában, áramoltatásában. Az aromaterápiás olajok ugyanis a csakráinkra hatnak, és finomhangolással segítenek bennünket az egyensúlyteremtésben.

harmonia_az_illoolajok_erejevel_4.jpg

Az illóolajakat számtalan módon csoportosíthatjuk: aromájuk szerint vannak például a citrusos, fás, fűszeres, mentolos, kámforos, keleti, pikáns és virágillatok, ezeket keverhetjük, de nem mindent mindennel, ennek érdemes utánanézni. Párolgás alapján vannak könnyű (pl. borsmenta, levendula, citrom, narancs), közepes (fahéj, fenyő, ylang-ylang, rozmaring, rózsa, teafa) és nehéz (eukaliptusz, ciprus, szantál) illatok. Nem mindegy, hogy mit alkalmazunk a háló- és mit a gyerekszobában, milyen illatban dolgozunk és milyen aromák kerülnek a betegszobába. Azt valószínűleg mindannyian csukott szemmel is elismételnénk, hogy a karácsonyi hangulathoz narancs, fahéj és szegfűszeg illatot választunk, de vajon rávágjuk-e, hogy mi kell a felfrissüléshez? Íme a válasz: borsmenta, fodormenta, fenyő, citrom, narancs, levendula. Meditáláshoz és relaxáláshoz például jól jöhet a szantál, ciprus, rózsafa, vagy akár itt is a levendula. Ez utóbbi kiegyensúlyoz, megnyugtat és segít az elalvásban. A rózsa egyensúlyba hozza érzelmeinket és gyógyítja a szívünket, a szantál növeli az ellenállásunkat. A geránium ápolja a bőrünket és javítja közérzetünket, a teafa oldja a feszültséget és élénkít, a narancs frissít, és oldja a feszültségeinket, és tisztítja a légutakat is. Ha túlterhelt és stresszes időszakot élünk, az illóolajok segítségünkre lehetnek a problémáink megoldásában.

bortaplalas_kivul_belul_1.jpg

Egy csepp figyelmeztetés! Az illóolajok erős hatásúak, allergizálhatnak, ezért a felhasználás előtt alkarunk belső bőrére cseppentsünk 1-2 csepp illóolajat és dörzsöljük be. Ha nem jelentkezik néhány óra elteltével viszketés és pirosodás, biztonságosan használhatjuk a párologtatáson kívül masszírozáshoz, fürdéshez és borogatáshoz is.  Hamarosan érkeznek az őszi, majd a téli napok, úgyhogy érdemes előkeresni a párologtatókat, és bevetni az illóolajak erejét. Egyszerű kis praktika ez a testi-lelki egyensúlyunkért: tanuljuk meg hát okosan használni!

Szólj hozzá!

2019.09.08. 18:58

Bőrtáplálás kívül-belül

Címkék: test bőrápolás száj weleda skin food

bortaplalas_kivul_belul_7.jpg

Az vagy, amit megeszel. Régi bölcsesség és igaz is. A táplálkozási szokásainkat szó szerint a bőrünkön is érezhetjük, hiszen ha jól választjuk meg ételeinket, akkor sokat tehetünk bőrünk szépségéért. A lista elég hosszú, kedvünkre válogathatunk, bár tény, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz azért minden csoportból érdemes választani. Vegyük is sorra, mivel teszünk jót bőrünk egészségének és szépségének.

bortaplalas_kivul_belul_8.jpg

A sötét színű bogyós gyümölcsök, a ribizli, szeder, áfonya mellett a citrusok is nagyon jók, feltöltik a C-vitaminraktárakat, és védenek a környezeti ártalmaktól, óvják a sejteket. Ugyancsak fontos, hogy elég brokkolit, kelkáposztát, sárgarépát együnk, ezeknek a zöldségeknek rendkívül jó öregedésgátló hatása van a bennük lévő A-vitaminnak és antioxidánsoknak köszönhetően. A hüvelyesek, bab, lencse, borsó is bőrbarát étkek: magas fehérje, cink- és magnéziumtartalmukkal segítenek bennünket. Meglepő, de a spárga is „superfood”, a benne lévő aminosavaknak köszönhetően még a narancsbőr állapotán is javíthat.

bortaplalas_kivul_belul_5.jpg

Hasonlóan jótékony a paradicsom is, nem is beszélve a paprikáról, nyers fogyasztásuk rengeteg C-vitaminnal erősíti a kötőszöveteinket, és szépíti a bőrt. A gabonákról se feledkezzünk meg: a tönkölybúza jó minőségű fehérjéi, a kovasav, és a benne lévő sok vitamin is segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát és rugalmasságát, csakúgy mint a köles, amely vastartalmával is hozzájárul ahhoz, hogy a bőr ne legyen idő előtt petyhüdt. Az olajos magvakra néha hajlamosak vagyunk ferde szemmel tekinteni, attól félünk, hogy kipattogzik tőlük a bőrünk, pedig néhány szem dió vagy mandula rendkívüli módon jót tehet bőrünknek, a magas E-vitamin, Omega3 zsírsav, cink- és vas- tartalmával.

bortaplalas_kivul_belul_6.jpg

És ahogy az sem mindegy, mit viszünk be a szervezetbe, legalább ilyen fontos, hogy milyen kozmetikumot választunk bőrünk táplálására. A testünk legnagyobb szerve a bőrünk, kiemelt fontossággal bír, hogy mit kenünk rá. A legjobb, ha olyan termékeket választunk, amelyek harmóniában vannak a természettel, és így önmagukban is alkalmasak arra, hogy beindítsák a szervezet öngyógyító képességeit. A Weleda márka új termékcsaládja beszédes nevet választott, így a Skin Food már elnevezésében is hordozza az üzenetet, hogy ez egy szupertáplálék a bőr számára. Mentes a szintetikus tartósítószerektől, illatanyagoktól, színezőanyagoktól és ásványi olajokból nyert alapanyagoktól. Van viszont benne árvácska, körömvirág és kamilla-kivonat, amely pillanatok alatt megnyugtatja a bőrt. A Skin Food Testvaj bio shea- és kakaóvajjal gondoskodik a mély táplálásról, enyhíti a bőr szárazságát és hosszan tartó hidratálást biztosít. Annyira könnyen szívódik fel és olyan selymes, bársonyos érzetet kölcsönöz, hogy igazi élménnyé varázsolja a testápolást. A tökéletes hidratálást fürdés vagy zuhanyozás után enyhén nedves bőrre felvitt ápolóanyagokkal érhetjük el. Ha pedig a bőrünk már rendben van, ne feledkezzünk meg ajkaink ápolásáról sem. A Skin Food praktikus tubusos ajakápolója bárhol és bármikor velünk lehet, és használhatjuk, amikor szükségét érezzük. Tele van mindenféle földi jóval, hiszen a bio napraforgóolaj és a méhviasz mellett árvácska, rozmaring, kamilla és körömvirág növényi kivonatai gondoskodnak róla, hogy intenzíven tápláltak és hidratáltak, simák és rugalmasak legyenek ajkaink, akármilyen időjárási viszontagságok idején.

Figyeljünk tehát bőrünk egészségére és szépségére, tápláljuk kívül-belül megfelelően!

https://www.weleda.hu/

https://www.facebook.com/WeledaH/

Szólj hozzá!

2016.12.09. 11:46

Hazai siker Annie Sloan pályázatán, a #25Projectben

Címkék: nagymaros annie sloan krétafesték

A #25Project magyar sikert is hozott, melynek kapcsán a Nagymarosi Művelődési Ház közösségi termei november végétől új külsőt kaptak.

_25project_logo.jpg 

Az Annie Sloan festékek a bútorfelújítók körében fogalomnak számítanak. A brand névadó tulajdonosa 25 éve dobta piacra első termékeit, a negyedszázados évfordulót pedig rendhagyó módon ünnepli. Ez év tavaszán pályázatot írt ki olyan közösségek számára, melyeknek a terei megújításért kiáltottak, majd 25 nyertest hirdetett, vállalva azt, hogy festékekkel, ecsetekkel, bútorszövetekkel az enteriőrfrissítést segíti.

 karpitozas_workshop_2716.jpg

A versengés hazai sikert is hozott, a 25 nyertes közé egy magyar pályázó, a Nagymarosi Művelődési Ház is bekerült, amelynek kis-és nagyterme két lépcsőben újult meg 2016 novemberében. Először a helyiségek székei kaptak új kárpitot a ’Jobb mint volt’ bloggere, illetve a ‘Manohuis Lányok’ tervei alapján, november 26-27-én pedig a falakat színezték át. Mindkét aktivitás lakossági összefogás eredménye: számos önkéntes segítő vett részt ugyanis a közösségkovácsoló programban. A project sikeréhez szükséges termékeket és a festékeket Annie Sloan és a Nemiskacat Látványműhely biztosította.

moodboard1.jpg

 

Annie Sloan kisokos, avagy Tudtad-e, hogy...

  • Annie Sloan a dekorfestékek és színek világában sokéves tapasztalattal a háta mögött, 1990-ben egy saját dekorfestéket fejlesztett ki, a Chalk Paint® krétafestéket?
  • az Annie Sloan Chalk Paint® krétafesték több mint 45 országban és több mint 1600 viszonteladónál vásárolható meg?
  • festékeinek titka a csodálatos színekben rejlik és abban, hogy csiszolás és bárminemű előkészítés nélkül hordható fel fára, fémre, textilre, téglára, laminált padlóra, parkettára és bármire, ami új színért kiált?
  • Annie világszerte tart műhelyfoglalkozásokat, 25 könyvet írt a festékekről, színekről és technikákról. Könyvei 11 nyelven érhetők el és eddig több mint 2 millió példányban fogytak.
  • A The Telegraph azt írta Annie-ról, hogy ő “Nagy- Britannia egyik legnépszerűbb női tervezője”?

Szólj hozzá!

2016.03.28. 13:00

Gerillaedzés: mindenhol jó, de a legjobb bárhol

Címkék: test fogyókúra netpincér borsos peti gerillaedzés mozgás!

5 szabály, hogy az egész város az edzőtermed legyen!

 

Ezt nézd meg először és utána olvasd el:

A legtöbben sajnos elfelejtik, hogy a testedzés egy olyan tevékenység, mely szinte bárhol, bármikor végezhető, nem kell hozzá edzőterem, csillogó súlyzók és milliós gépek, állítja Borsos Péter sztáredző. Egy parkot, egy irodát vagy egy játszóteret is bármikor edzőteremmé alakíthatunk, ehhez csak egyetlen dologra van szükségünk: kreativitásra.  

Borsos Peti a fitneszedzők új generációját képviseli, ez egyben azt is jelenti, hogy sok szempontból szembemegy a konvenciókkal. Az „edzeni csak az edzőteremben” elvet például szerinte épp ideje lenne elfelejteni.

„Ma már mindenfelé kiválóan felszerelt edzőtermek és szakképzett edzők várják a mozogni vágyókat. A gépek, súlyzók és csoportos foglalkozások valóban hatékony eszközök a különböző edzéscélok elérésére, és egyben a leghatékonyabb módját jelentik a kiváló fizikum építésének. Azonban ez nem jelenti azt, hogy az edzőteremben végzett munkát ne egészíthetnénk ki gyakorlatilag bárhol végezhető gyakorlatokkal. A gyakorlatok helyes kivitelezést érdemes szakképzett edzőtől elsajátítani, az ő segítségét kérni.

Az edző emlékeztet rá, hogy a modern értelemben vett edzőtermek csak néhány évtizede terjedtek el tömegesen, kiváló fizikummal rendelkező férfiak és nők azonban az emberiség hajnala óta minden korban szép számmal akadtak.

„Ők nem edzőterembe jártak, hanem kreatívan használták a környezetükben található helyszíneket, eszközöket és nem utolsó sorban saját testüket.”

Sajnos a kreativitásukat sokan ma arra használják fel, hogy a legkülönbözőbb kifogásokkal halogassák az edzések megkezdését.

„Nem tudnám összeszámolni, hogy az évek alatt hányféle kifogást hallottam a rendszeres testmozgás hanyagolására, de az egyik leggyakoribb, hogy nincs időm lejárni az edzőterembe.”

Peti szerint az időhiány többé nem lehet kifogás. „Az edzőterem ott van, ahol mi vagyunk. A kulcs a kreativitás: használd a képzelőerőd és meg fogsz lepődni, hány hétköznapi helyszín és eszköz válhat gerilla edzőtermed részévé. Nem is hinnéd, hogy egy irodai gurulós szék milyen brutális hasizom-erősítő lehet, vagy egy villanyoszlop milyen kiváló eszköz a hátizmok edzésére. ”

Peti az elmúlt hetekben látványos videókon is bemutatta, milyen gyakorlatokkal vehetünk birtokba egy parkot, egy Duna parti lépcsőt, egy játszóteret vagy éppen az irodát.   

 

Peti 5 szabálya, hogy az edzőtermed mindig veled legyen:

  1. Légy kreatív: keress mindent, ami elbír, vagy amit megfelelő erőkifejtéssel mozgatni tudsz.  
  2. Légy átgondolt. A bemelegítés előtte és a nyújtás utána a gerillaedzés esetén is éppolyan fontos, mint az edzőteremben.
  3. Légy óvatos. Ismerd és tartsd tiszteletben a határaid. Csinálj mindent fokozatosan: egyszerre egy lépést. Ha rögtön két irodai gurulószék között szeretnél spárgázni, akkor fájdalmas pillanatokra készülhetsz.   
  4. Légy résen, mint Bruce Lee. Inkább eddz többször, több helyen rövidebb ideig, minthogy időhiány miatt kihagyd az edzést. A buszon kapaszkodhatsz simán is, de 8-10 mp-es szakaszokban teljes erőből is szoríthatod a kapaszkodót. Az előbbi utazás, az utóbbi edzés is egyben. (Az ilyen típusú ún. izometrikus edzés Bruce Lee egyik kedvenc edzésmódszere volt).
  5. Légy képzett. Ismerd meg a tested és az izmaid működését, ez elengedhetetlen a biztonságos és hatékony edzéshez. Ehhez jó módszer az izomláz kontrollált előidézése 1-1 gyakorlattal. Fuss (vagy sétálj) fel a negyedikre 5-6-szor egymás után, és másnap garantáltan tudni fogod mely izomcsoportok vesznek részt a lépcsőzésben.

 

 

Szólj hozzá!

2016.03.04. 11:41

Borsos Peti története

Címkék: edzés test diéta netpincér borsos peti mozgás!

 

2015-05-01_19_05_19.jpg

 

Borsos Péter sztáredző képeit nézegetve leginkább a görög félistenek juthatnak eszünkbe. Tökéletes fizikumát látva nem is gondolnánk, hogy ő sem volt mindig top formában. Ráadásul Péternek nem csak a kilókkal, de egy nagyon súlyos gerincsérvvel is meg kellett küzdenie.

8 éves korom óta a sportok szerelmese vagyok, azonban 2012-ben úgy tűnt, hogy nem folytathatom, miután gerincsérvet diagnosztizáltak nálam. Volt idő, amikor járni is alig tudtam. Mindeközben sorban jöttek fel rám a kilók. Nem adtam fel, és egy nagyon jó gyógytornász-manuálterapeutának és egy gyógymasszőrnek köszönhetően megúsztam műtét nélkül, és folytathatom, amit eddig csináltam. Igaz, meg kellett tanulnom még jobban odafigyelni magamra és a testem jelzéseire. Újrakezdtem az alapoktól, és ma már átlagon felüli gyakorlatokat is meg tudok csinálni, jobb formában vagyok, mint 20 évesen” – meséli Péter.

Szerencsére a legtöbbünknek nem kell komoly egészségügyi problémákkal megküzdenünk, mégis sokan szeretnénk változtatni megjelenésünkön, egészségesebben élni, egyszerűen szeretnénk jobban érezni magunkat a bőrükben. Péter nem hisz a mesébe illő, villámgyors átalakulásokban, állítja, hogy igazi eredményt csak életmódváltással lehet elérni. Ennek pedig három pillére van.

A rendszeres, helyesen kivitelezett testmozgás, a helyes táplálkozás és a megfelelő pihenés kombinációja hosszú távon valóban csodákra képes. A táplálkozás jelentőségét sokan alábecsülik, pedig helytelen étkezéssel szinte lehetetlen eredményeket elérni. Testünk a világ egyik legtökéletesebb szerkezete. Sokan mégis szemét kajákkal traktálják. Ez olyan mintha egy csúcskategóriás versenyautóba használt sütőolajat tankolnánk”

Péter szerint a helyes étrend összeállítása nem atomfizika, néhány alapszabály betartásával és odafigyeléssel lenyűgöző eredményeket érhetünk el.

Fontos, hogy kerüljük a finomított cukrokat és a rossz minőségű szénhidrátokat. Ha fogyni szeretnénk az is nagyon lényeges, hogy alacsony glikémiás indexszel (GI) rendelkező ételeket fogyasszunk, és hogy a napi kalóriaszükségletünket jó minőségű szénhidrátokból, fehérjékből és zsírokból vigyük be a szervezetünkbe. Természetesen nem szabad megfelejtkezni a vitamin-és ásványi anyag pótlásról valamint a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelről, lehetőleg víz formájában.”

Péter szerint a legtöbben azért hagyják abba az edzést, mert nem képesek a megfelelő étrend betartására. Egyszerűen úgy érzik, hogy az étrend megtervezése, az alapanyagok beszerzése és a fogások elkészítése túl sok energiát emészt fel.

Szeretnék változtatni ezen a helyzeten. Ezért a Kedves Ínyenc bloggal együttműködve március 1-jén elindítottuk a Fitt és Most kampányt.”

A program keretében Péter a kampányhoz csatlakozókat egy hónapon keresztül részletes, otthon végezhető gyakorlatokból felépülő napi edzéstervvel és bármikor megrendelhető fogásokból álló étrenddel látja el. Az edző a gyakorlatok helyes végrehajtását videón is bemutatja a bájos Fitness Világkupa győztes, Simon Szimonetta közreműködésével.

Mivel a legtöbben azért hagyják abba az edzést, mert nem képesek az optimális étrend betartására, ezért óriási terhet vesz le a vállukról, ha időnként készen megkapják az egészséges fogásokat. Aki tisztességgel végigcsinálja a programot, az egy hónap alatt – persze az egyéni adottságok függvényében – akár 5 kg súlyfeleslegtől is megszabadulhat. De ez csak az első lépés. Sokan félnek a tartós életmódváltástól, pedig sokkal több pozitív hozadéka van, mint amennyi lemondással és erőfeszítéssel jár. Nem a csillagokat kell lehozni az égről, a kulcsszó a kitartás és a következetesség.” – vélekedik a szakember.

KERETES RÉSZBE:

A Péter által javasolt alacsony és rendkívül alacsony glikémiás indexszel rendelkező ételek:

Alacsony GI tartalmú ételek: árpa, bulgur, hajdina, quinoa, barna rizs, túró, csicseriborsó, diófélék, olajos magvak, gyümölcsök többsége (kivéve: aszalt gyümölcsök, dinnye, ananász), zöldségek többsége, 70 %-nál magasabb kakaó tartalmú csokoládék.

Rendkívül alacsony GI tartalmú ételek: Húsok, halak, gombák, sajtok, vajak, zsírok, olajok, tojás

 

Videók a gyakorlatok elvégzéséhez:

 Bemelegítés:

 

 I. edzés:

 

 

II. edzés:

 

 

III. edzés:

 

Szólj hozzá!

2015.01.21. 18:25

Megérkezett Marlon, az ennivaló bőrradír

Címkék: egészség test termék relax kéz/láb

marlon_sajtobemutato_11.jpg 

 

 

Jó, ebben az összetételben nem tűnik ínyencfalatnak, de minden eleme fogyasztható, és csodát tesz a bőrrel: a narancsolaj, a brazil kávé aromája, a barna cukor a Madagaszkár melletti kis szigetről, Le Réunionról és a Franciaország partjairól érkező tengeri só izgalmas tapintása, a napfényes Toscanából származó olívaolaj gyengéd ápolása nyomán bőröd újjászületik és ragyogóbb lesz, mint valaha.

 

 

 

gero_kata_-_a_friends_with_benefits_megalmodoja.png

 

 

Gerő Kata, Marlon megálmodója

 

 

Gerő Kata, a Marlon és a Friends with Benefits megalkotója 10 éves kora óta küzdött problémás bőrével, míg meg nem elégelte az eredményt nem hozó termékeket és módszereket. Végül radikális változásokat vezetett be a mindennapjaiba: kidobált minden szintetikus készítményt a fürdőszobából, minden cukros, lisztes, tejes dolgot a hűtőből és új életet kezdett. Először blogokon és szakfórumokon kutatott a megoldás után, majd házilag, saját konyhájában fogott bele a kísérletezésbe.

Hidratáló krémek és tonikok hosszú sora után, végül a bőrradírok hatása hozta meg a kívánt eredményt. Olyannyira, hogy egyre több barátja és ismerőse fordult hozzá azért, hogy készítsen nekik is “varázsszerből”. Végül a külföldi utazásai során felfedezett termékek inspirációjára és vőlegénye ösztönzésére eldöntötte, hogy megvalósítja itthon is a terméket. Így született meg első “gyermeke”, Marlon.

 

 

 

friends_with_benefits_-_marlon_termekfoto_2_.jpg

 

 

“Ha szeretnéd, hogy egy jó dolog létezzen a te környezetedben is, hozd létre magad”

 

 

Mottója nyomán az otthoni szépségápolás technikáit a legmagasabb szintre emelte és száz százalékig természetes alapanyagokból olyan testradírt készített, amely – szépítő és gyógyító hatásának köszönhetően – nők, férfiak és gyerekek számára is valódi gondoskodást és örömforrást jelent.

 

 

Ragyogj!

 

 

Már heti egy vagy két kényeztető zuhanyzás Marlonnal elfeledteti Veled a hideg, téli napokat – lenyűgöző érintésével, természetes hatóanyagaival felpezsdít és egészen Brazíliáig repít el. Engedj a csábításnak, a bőrradírozás "magaskultúrájának" és hagyd, hogy Marlon ragyogással töltse fel az egész testedet!

 

 

Az összetevők

 

 

     narancsolaj – intenzíven méregtelenít, erős a baktérium- és gombaölő hatása. Mivel fokozza a bőr vérellátását, hatékony a narancsbőr ellen.

     Robusta kávé – fokozza a vérkeringést azokon a területeken, ahol zsírlerakódás van. Segít megszabadítani a bőrt a felhalmozódott méreganyagoktól.

     barna cukor – finoman távolítja el az elhalt hámsejteket, segít kitisztítani az eltömődött pórusokat és intenzíven hidratálja a bőröd.

     tengeri só – segít visszaállítani a bőröd természetes pH értékét, harmonizálja a túlzott faggyútermelődést. Serkenti a vérkeringést, az anyagcserét, megnyugtatja az esetlegesen gyulladt bőrt. Az ekcéma, pikkelysömör, valamint narancsbőr elleni egyik leghatékonyabb fegyver.

     olívaolaj – E-vitaminban gazdag, regenerálja és ránctalanítja bőrödet. Halványítja a hegeket és gyógyítja a sebeket.

     jojobaolaj – segíti a bőr regenerálódását, hiszen tele van értékes             tápanyaggal. Gyorsan felszívódik, mégis hosszan hidratálja a bőröd, csökkenti a gyulladást, kordában tartja a pattanásokat.

és egy nagy adag szeretet

 

 

marlon_sajtobemutato_1.jpg

 

 

 

Ha szeretnél kapcsolatba lépni Marlonnal, itt megteheted:

 

 

Honlap:          fwbskin.com

Facebook:     facebook.com/fwbskin

Instagram:     instagram.com/fwbskin

E-mail:            ask@fwbskin.com

Cím:                1054 Budapest, Hold utca 10.

Nyitvatartás: hétfőtől – péntekig 9.00 -17.00

Szólj hozzá!

2015.01.19. 12:40

Menyasszony, háromszor

Címkék: lélek termék Kokas Katalin Esküvő Classic Farkas Franciska Molnár Andrea

b1.jpg

 

 

 

Hosszú és eseménydús újságírói múltamból a blogírás mellett csak néhány, szívemnek kedves feladatot tartottam meg. Leginkább az interjúfelkéréseknek örülök, mivel mindig ez állt a szívemhez legközelebb. Rendszeresen publikálok a legszínvonalasabb magyar esküvő magazinba, az Esküvő Classicba.

 

Az aktuális lapba három interjút készítettem, és a maga nemében mindhárom találkozás ajándék számba ment, nagyon jó beszélgetések voltak: ezúton is köszönöm őket! Tudom, hogy nem mindenkinek lesz esküvője a közeljövőben, de a lap olvasmány szempontból is nagyon érdekes, és ki ne szeretne gyönyörködni a csodás ruhákban és helyszínekben.

 

Kedvcsinálónak bemutatom interjú alanyaimat, és bízom benne, hogy ti is szeretnétek őket egy kicsit jobban megismerni:

 

 

Kokas Katalin

 

 

Kokas Katalin hegedűművész hitvallása szerint a zenész közvetítő: személyén túlmutató, magasabb minőséget kell a játékán keresztül megmutatnia.

Mi mégis a külsőségekről kérdeztük, hiszen szépsége és finom eleganciája pályakezdő kora óta lenyűgözi a közönséget, és ez kétgyermekes anyukaként sem változott.

 

Névjegy:

 

Kokas Katalin (Pécs1978november 22. - ) 

Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész, Kelemen BarnabásKossuth-díjas hegedűművész felesége.  Két gyermekük van, Hanna és Gáspár.

Ötévesen kezdett hegedülni dr.Gyánó Bélánénál és Papp Györgynél. 11 évesen nyert felvételt a Zeneakadémia előkészítő tagozatára, ahol Halász Ferenc, majd Kovács Dénes irányítása alatt tanult. 1994-ben ösztöndíjjal került TorontóbaFenyves Lóránd növendéke lett. Kanadai tanulmányait félbeszakítva visszajött a budapesti Zeneakadémiára, Perényi Eszter szárnyai alatt kitüntetéssel diplomázott.

Tanulmányi évei alatt megnyerte többek között a Nemzetközi Flesh Károly és a Nemzetközi Szigeti József Hegedűversenyt, vonósnégyesével az elmúlt 4 év folyamán a Pekingben és Melbourne-ben megrendezett világversenyeken elért első helyezés és Nagydíjak után a leghíresebb vonósnégyes versenyen: az olasz Premio Borciani kvartett versenyen is elvitték a pálmát!

Mind szólistaként, mind kamaramuzsikusként (ezen belül hegedűsként és brácsásként) gyakori vendégszereplője Európa, Afrika és Amerika koncerttermeinek.

2004-től a Liszt Ferenc Zeneakadémia docense, a férje által 2009-ben alapított Kelemen-vonósnégyes alapító tagja.

A Kvartettel a világ leghíresebb termeiben lépnek föl rendszeresen,( Carnegie Hall-New York, Wigmore Hall- London,Concertgebow- Amszterdam….Művészetek Palotájában és a Zeneakadémia Nagytermében Budapesten…).

2010-ben az ő kezdeményezésére jött létre és művészeti vezetője a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválnak, (Kaposfest), mely hazánk legkiemelkedőbb nyári klasszikuszenei fesztiváljaként van számon tartva.

2011 november végén Kokas Katalin 5 évi használatra megkapta Dr. Zelnik István műgyűjtőtől azt a 17. századból származó, „Cecília” elnevezésű, nemrég előkerült Stradivarius-hegedűt, amelyet Zelnik, az Aranymúzeum alapítója Szőcs Gézának, az NFM kulturális államtitkárának felkérésére vásárolt meg. Jelenleg egy 1695-ben készült Giuseppe Testore hegedűn játszik, mely a magyar állam tulajdona.

 

 

 img_1458x.jpg

 

 

 

Farkas Franciska

 

 

Farkas Franciska a Viktória című film főszerepével robbant be nemrégiben a magyar köztudatba. A filmben egy Svájcban dolgozó prostituáltat alakít – az Esküvő Classic magazin fotózásán a női lét ártatlan aspektusát próbálta ki, mikor kérésünkre menyasszonyi ruhát öltött.

 

A filmről:

 

Viktória : a zürichi expressz

(Viktoria: A Tale of Grace and Greed)

A több száz igaz történet alapján készült, megrázó és felemelő film főhőse Viktória, a mélyszegénységben élő, budapesti cigánylány (Farkas Franciska). Viktória a gyors meggazdagodás reményében vonatra száll, hogy prostituáltként szerencsét próbáljon Svájcban. Zürichben már az első munkanapján kiderül, hogy nem minden olyan, mint egy lányregényben: szerencsejáték-függő futtatója (Nagy Zsolt) nyomorúságos körülmények között tartja, éjjel-nappal dolgoztatja és még a pénzét is elveszi. Viktória lassan összebarátkozik szobatársnőjével, a gyermeke visszaszerzéséért küzdő Blondie-val (Stefanovics Angéla), és együtt szállnak szembe sorsukkal.

 

A magyar állami finanszírozás nélkül, kizárólag svájci pénzből, de magyar forgatókönyvből készült Viktória – A zürichi expressz korábban megjárta Németország és Portugália filmfesztiváljait és a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták. 

 

 

Névjegy:

 

 

Farkas Franciska szociális munkás és jelnyelvi tolmács alapképzettséggel rendelkezik.  Amatőr színészként a Harlekin Gyermekszínház, majd a Karaván társulat tagja volt – ez idő alatt több rövidfilmben szerepelt. A Viktória volt az első, igazi színészi megmérettetés az életében.

Saját blogot ír, ahol rajongói nyomon követhetik a színészi munkájával kapcsolatos eseményeket: franciskafarkas.blogspot.hu

 

 

 ftgecf059.jpg

 

 

 

Molnár Andrea

 

 

Molnár Andrea, a „Celeb vagyok, ments ki innen!” 4. szériájának nyertese mindkettő tud lenni – vagy egyik sem, hiszen egy rugalmas, okos lány, meglepően határozott és természet közeli életszemlélettel. Ugyanolyan üdítő jelenség a valóságban, mint az elszánt, győzni vágyó celebek között a képernyőn. Nem véletlen, hogy őt választották a legjobbnak a végén!

 

 

Névjegy:

 

 

Molnár Andrea 1982. december. 13-án született Budapesten. Az általános iskolát Dunavarsányban végezte. A Kossuth Lajos Két Tannyelvű Gimnázium német anyanyelvű osztályába járt, így anyanyelvi szinten beszéli a nyelvet, mellette angolból és spanyolból nyelvvizsgázott. A Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi és Vendéglátó Ipari Szakán szerzett diplomát. 1999-ben kezdte a versenytáncot. Háromszor szerepelt az RTL Klubon Szombat Esti Lázban: 2008-ban Katus Attilával 1. helyezést ért el, 2013-ban Medvegy Szilveszterrel (Szilveszter gazda) döntős lett, 2014-ben pedig Bárdos András partnere volt. 2013 óta a SportKlub televízió műsorvezetője. 2014-ben hatalmas fölénnyel nyerte meg a magyar Celeb vagyok, ments ki innen! 4. szériáját. Második diplomája megszerzésére készül éppen a Táncművészeti Főiskolán. Saját tánciskolája van.

 

 

 

 _k001212.jpg

 

 

Ha szeretnél egész éves Esküvő Classic előfizetést nyerni, kattints a linkre!

 

 

 

Szólj hozzá!

2013.06.25. 12:55

Nem túl nagy a mellem?

Melltartó.jpg 

 

 

 

 

A kérdést a feleség tette fel a férjnek. Jó, a harmadik szülés után.  Az első előtt sem volt kicsi, a szoptatás alatt szerényen a duplájára nőtt, és valahogy úgy is maradt. De hogy túl nagy lenne? Rajongó számára olyan nem létezik.

 

Mi pedig összenéztünk a kollégával, aki az őszinte kérdést a még őszintébb férjének feltette, és dülöngéltünk a nevetéstől. Aha, a fiúk felének egyszerűen a végtelen gömbölyűség tetszik. (A másik felének persze a kicsi, úgyhogy aki mellméretet vált, az csak célcsoportot vált, nem önbizalmat vásárol.) Rendben, ám sosem próbáltak még együtt élni a két teljesen öntörvényű jószággal. És sosem próbáltak rá melltartót vásárolni.

Mert az igazi kihívás ott kezdődik. Felkészülni könnyű, letöltjük a kalkulátort valahonnan, és máris tudjuk, mit takar a titkos kód, hogy 75B meg 80A. Azért ismételjük át: a szám a mell alatti körméretet jelenti, tehát ha 68 centit mérek elég szoros mérőszalaggal, akkor 70-es lesz a számom. Jöhet a betű: ehhez meg kell mérni a mell legszélesebb körméretét, egyszerűbben a mellbőséget. A két szám különbsége adja meg a kosárméretet jelölő betűt:

*

12-14 cm

A

*

22-24 cm

F

*

*

14-16 cm

B

*

24-26 cm

G

*

*

16-18 cm

C

*

26-28 cm

H

*

*

18-20 cm

D

*

28-30 cm

I

*

*

20-22 cm

E

*

30-32 cm

J

*

 

Már csak meg kell találni a legalább D-kosaras csodát. Aki próbálta, tudja, hogy a legtöbb magyar boltban ennél nagyobbat alig talál, ezt is szinte kizárólag szigorú nagynéni-fazonban. Ijesztgetésre, magányos napokra talán alkalmas, de ne adjuk fel! Van szebb!

A legtöbben a cuki darabok mellett döntenek, és igazuk van. Ám sajnos megelégszenek a kisebb mérettel, és soha egy kényelmes percük nem lesz benne, csak mikor végre levethetik.

Hogy válaszd ki a legjobbat?

Legjobb, ha ide kattintasz, majd a tükör elé állsz. Figyeld a fotókat és kövesd a lépéseket!

1. Legyen vízszintes az alsó, kapcsos pánt hátul is!

2. A vállpántok ne vágjanak be!

3. Töltse ki a mell a kosarat! Ki se buggyanjon, mert akkor nagyobb kosár kell, de ne is legyen üres, vegyél inkább eggyel kisebbet!

4. A merevítős rész szépen feküdjön a mellkason.

 

Ha megtaláltad a jó méretet, és nem elégszel meg a Dolores Umbridge-fazonnal, nézd, milyen tündérszép csipkés, szalagos és kényelmes, vagy ilyen virágos, romantikus darabokat találsz itt.

Szólj hozzá!

2013.06.24. 06:30

Újragombolták Közép-Európát

Címkék: divat Gombold Újra

 

 _MG_6497.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Szombaton este a Central European Fashion Days-en kihirdették a Gombold újra! Közép-Európa kortárs öltözéktervezői pályázat győzteseit, melynek négy fődíjasa: Newcomer öltözék kategóriában Csík Orsolya; Newcomer kiegészítő kategóriában Kovács Ágnes; Oldhands öltözék kategóriában a Garam Judit, Kovács Adél és Hajdu Anett alkotta NUBU; Oldhands kiegészítő kategóriában pedig a MASAMOD, vagyis Erdei Ildikó Virág lett.

 

A Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezési pályázatot a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium megbízásából a Design Terminál 2013 februárjában harmadik alkalommal hirdette meg. Idén a pályázat már a témáját és inspirációs forrásait tekintve is átlépte az országhatárt. A szervezők közép-európai kulturális értékek által ihletett pályamunkákat vártak, ezáltal irányítva rá a figyelmet a régió szellemi örökségére és a négy ország közös kulturális identitásában rejlő lehetőségekre.

A döntőzsűribe meghívást kaptak olyan neves magyar és külföldi szakemberek, mint Eilidh MacAskill, a brit InStyle főszerkesztője, Magdalena Christofi, a lengyel Moda Forte igazgatója, Kopek Gábor, fotográfus, médiaművész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora, Luu Anh Tuan, az Anh Tuan márka alapítója, Jakub Polanka, cseh divattervező, Sebestyén Márta, Kossuth-díjjas népdalénekes, Mária Štraneková, szlovák divattervező, Szűcs Péter, az InStyle Magyarország főszerkesztője és Zoboki Gábor építész.

Eilidh MacAskill, a brit InStyle főszerkesztője és a döntőzsűri elnöke elmondta, hogy némely kollekciót már most el tudná képzelni a Selfridges üzlet polcain, másokat egy divatfotózáson az InStyle magazinba is beválogatná, de bevallotta azt is, hogy néhány darabot még gardróbszekrényében is szívesen látna.

 

A Gombold újra! Közép-Európa másik zsűritagja szerint a régió minden országára jellemző, hogy kedveljük a természetes anyagokat, és mindenütt folyamatban van a népi motívumok és hagyományos technikák modern időkre és új technológiákra való átültetése is. „Stílusunkat a „praktikus romantika” jelzővel illetném leginkább.” –emelte ki Olo Křížová, a Prague és a Bratislava Fashion Weekend művészeti igazgatója.

A több száz pályázóból végül 20 döntős tervező mutathatta be kollekcióját a Millenárison megrendezett Central European Fashion Daysen 2013. június 22-én.

 

 

 

 

 

 _MG_6137.jpg

 

 

 

 

DÍJAZOTTAK

 

A kezdeményezés célja, hogy a tehetséges tervezőket segítse egy önálló vállalkozás elindításában, mellyel a magyar kreatív ipar fejlesztéséhez járul hozzá.

Az idei év nyertesei számára a szervezők olyan szakmai díjcsomagot állítottak össze, mely hatékony segítséget nyújt a hazai és a nemzetközi piacra lépésben. A Newcomer- vagyis pályakezdő- kategóriában győztes Csík Orsolyának, és Kovács Ágnesnek Kiss Miklós grafikus készíti el a márkájuk új arculatát, Viszlay Márk divatfotós pedig a soron következő kollekciójuk fotóit. Emellett féléves gyakorlatot tölthetnek el a Nanushka és az Anh Tuan márkáknál. Nem utolsó sorban a régió legjelentősebb szakvásárán a STYL-en, a csehországi Brno-ban jelenhetnek meg új kollekcióikkal.

 

Az Oldhands kategória legjobbjai profik, így nekik a divatvilág nemzetközi központjába jutás lehet a cél. A legjobb kiegészítő kollekciót tervező Oldhands pályázó a MASAMOD, vagyis Erdei Ildikó Virág, aki a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) segítségével kap egy standot a jövő tavaszi Párizsi Divathéten a Zip Zone showroomban, kollekcióját pedig legyártja a Kézmű Nonprofit Kft.  A Garam Judit, Kovács Adél és Hajdu Anett, vagyis a NUBU a legjobb öltözékkollekciót tervező Oldhands pályázó mindezek mellé még nettó 1 millió forintért vásárolhat be Európa legfontosabb anyagvásárán, a párizsi Premiere Vision-on.

 

 

 

 

 

 

 

 _MG_6610.jpg

 

 

 

 

KÜLÖNDÍJAK

 

 

A négy kategória fődíjai mellett a szakmai zsűri számos pályázót különdíjjal jutalmazott, mely további tanulási, illetve megmutatkozási lehetőséget kínál a fiatal tehetségeknek.

 

A Black BoxConceptStore magyar designer üzlet különdíjasa Kovács Ágnes lett, aki számára féléves árusítást biztosít kiemelt megjelenéssel.

 

A budapesti Brody House egy éves nemzetközi klubtagságot és pop-upstore eseményt kínál a Newcomer kategóriában induló Gyöngyösi Renátának (INER) és Bozsik Szilviának. Az Oldhands döntős tervezők közül Tomcsányi Dórának és Nagy Adriennek (Rienne Creations).

 

 

 

A Memories of Hungary Bozsik Szilviát és Gyöngyösi Renátát (INER) jutalmazta, akiknek fél éven át alkalmuk lesz márkájukkal üzletekben megjelenni.

 

Az OurstyleBoutique exkluzív termékfotózást és a fél éves árusítási lehetőséget nyújt online és pop-up üzleteiben Demeter Lillának.

 

A wonderLAB kreatív alkotóműhely és bolt 6 hónapos tagságot ajánl, mely tervezői áron értékesítést, kiemelt kirakatot, marketing támogatást, márkaképviseletet, építőesteken való részvételt is tartalmaz. A különdíjjal a Newcomer kategóriában induló Veszprémi Gabriellát és Jani Zsuzsannát jutalmazzák.

 

A BP Clothing-gal lehetősége nyílik közös kollekciót alkotni és piacra lépni a Wonderground-nak.

 

A JeSuisBelle különdíjasa Veszprémi Gabriella, akivel közös kiegészítőkollekciót hoznak létre. A kollekció gyártását és árusítását a JeSuisBelle garantálja, emellett kiemelt megjelenést kap a showroomban.

A Lucia Divatakadémia Couture-kurzusában vehet részt és ismerkedhet meg az egyedi kézműves technikákkal Pusztai Judit.

 

Közös kollekciót alkot a Mono-val Szűcs Ágnes, melynek gyártását és árusítását a MonoFashion garantálja.

 

A WAMP design vásár egy olyan rendszeresen jelentkező társas esemény, amely kiemelkedő magyar designereket, művészeket, neves galériákat tár a nagyközönség elé, hetente változó tematikával. Egy éven át standot biztosít Pusztai Judit számára, valamint bemutatja a „hónap designere” programban.

 

Mindezeken felül a döntő legizgalmasabb kollekcióiból, a Newcomer és Oldhands kategóriák öltözékei és kiegészítői felhasználásával különleges közép-európai divatanyagok készülnek a Marquard Média kiadványaiban, többek között az InStyle és a JOY magazinokban.

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

2013.04.20. 12:06

A tavasztol a kormom is kipirult :-)

Címkék: instagram

cd2b0b18a9a111e296ed22000aaa0a30_7.jpg_612x612

ketcica készítette ezt a képet.

Szólj hozzá!

2013.03.25. 09:39

Télvégi mentőakció: emuolaj!

Címkék: egészség arc test termék emu emuolaj

w_EMUTr-087_1.jpg 

 

 

A téli hónapok elmúltával a fiatal bőr is száraz, megviselt, tápanyaghiányos lehet: a nem egészen fiatal pedig különösen az. A nagy kozmetikai cégek természetesen nagy kampányok keretében kínálják az adott szezonra kifejlesztett, egyetlen és tökéletes megoldást, de aki már néhányat kipróbált, pontosan tudja: máshol kell keresgélnie.

 

A natúr termékek piaca is tobzódik a jobbnál jobb ötletekben, de ezt is okosan meg kell szűrni, mert nem minden csoda, ami afrikai bokron termett, vagy legalábbis ellenőrizhetetlenül messze innen.

 

Én jó ideje azokat a termékeket, megoldásokat keresem, melyek autentikus, népgyógyászatban is ismert és használt, nem túlfinomított alapanyagokból készülnek. Ráadásul nem hiszek abban, hogy amit magamra kenek, az minden szinten jól ki tudja fejteni a hatását, ezért örültem meg az Emu Tracks termékcsaládnak, mely a saját élőhelyén, organikus körülmények között tartott emu zsírjából készül, ráadásul külsőleg és belsőleg is párhuzamosan alkalmazható.

 

Az Ausztráliában természetes körülmények között tartott emu zsírjában magasabb a nélkülözhetetlen zsírsavak tartalma, mint az más emuzsírok esetében mérhető. Mivel a nélkülözhetetlen zsírsavak a bőrön keresztül képesek felszívódni, valószínűsíthető, hogy az emuolaj sebgyógyulást segítő és varasodást gátló hatása annak köszönhető, hogy ezek a zsírsavak a gyógyulásos folyamat helyszínén hatnak, ahol a legjobban kell.

 

Az emu egy nagy termetű futómadár: napjában egyszer isznak, de szükség esetén akár napokat is kibírnak víz nélkül. A bőségesebb táplálék ellátottságú hónapokban igyekeznek annyi tápanyagot raktározni zsír formájában, amennyit csak bírnak. Ez a zsír biztosítja az alapanyagot az emuolaj előállításához. Az ausztrál őslakosok az állat levágását követően magát az állati zsírszövetet a sérült testrészre kötözve használták, elsősorban égési sérülések gyógyítására.

 

 

Miért jó az emuolaj?

 

 

 

Az emuolaj mindkét nélkülözhetetlen zsírsav (EFA) természetes forrása, általában 15 - 20% linol-savat (Omega-6 zsírsav) és 1 - 2 % alfa- linolén-savat (Omega-3 zsírsav) tartalmaz. A szervezet linol-sav ellátásában keletkező hiány bőrelváltozásokat, hámlást okoz, a bőr kiszáradását idézi elő. Természetesen a hiányt helyes táplálkozással is pótolni kell, de az emuolaj helyi alkalmazásával, helyi linol-sav pótlással, ott, ahol a legjobban kell, a bőrön jelentkező elváltozások kezelhetők.

 

A linol-sav és a linolén-sav nélkülözhetetlen zsírsavak. Az emberi test nem képes azokat előállítani, hanem a táplálkozás során készen kell felvennie. Az emuolaj tartalmazza mindkét említett zsírsavat és figyelembe véve az emuolaj bőrön keresztül történő kiváló felszívódó képességét, elősegíti azon zsírsavak pótlását a szervezetbe. Az említett zsírsavak adagolása számos esetben hatásosnak bizonyult emésztési problémák kezelésében is.

 

Serkenti a bőrszövetek szaporodását

 

Időseken végzett kísérletek azt mutatják, hogy az emuolaj a bőrszövetek növekedését serkenti, így annak vastagságát növeli. Ez azért fontos, mert a bőr a test legnagyobb kiterjedésű szerveként a test védelmét szolgálja külső hatásokkal, fertőzésekkel szemben. Az öregedés egyik velejárója a bőr elvékonyodása, ami a testet az említett hatásokkal szemben védtelenebbé teszi, így bármilyen biztonságos, irritációt nem okozó bőrkezelés kívánatos, ami a bőr vastagodását idézi elő, anélkül, hogy annak rugalmasságát csökkentené.

 

Természetes eredetű anyagok felhasználásának fontossága

 

Az emberiség egyre inkább felismeri, hogy az egészség megőrzése érdekében felhasznált étrend-kiegészítők és gyógyászati termékek közül azok a legbiztonságosabb anyagok, amelyeket természetes forrásokból nyernek és nem azok, amelyeket vegyi úton állítanak elő. A természetes anyagok az egyes komponenseikre vonatkozó, már felismert kedvező hatásokon kívül komplex összetételük révén is jótékony hatásúak lehetnek, ami a vegyileg előállított termékeknél elképzelhetetlen.

 

 

Én a tökéletes hatás érdekében párhuzamosan két terméket próbáltam ki: egyrészt a tél végén rendszeresen jelentkező, hideg allergiához hasonlító, fájó-viszkető bőrkiütéseim az idén nem jelentkeztek, és egy hóbaleset során szerzett bokasérülésem is rekord idő alatt gyógyult meg:

 

Általános széles körű használatra

100%-os tiszta Emuolaj 50 ml, 250 ml, 500 ml

A bőr rétegeibe mélyen felszívódó, hidratáló hatású olaj, a külső hatások által kiszárított bőr regenerálására. Kiváló felszívódó képességű, gyulladáscsökkentő hatású. Hozzájárul a bőrirritáció, a rovarcsípések által előidézett kellemetlenségek csökkenéséhez. Alkalmazható kis mennyiségben helyileg egyedi igény szerint. Elősegíti a sérült, vagy megégett bőr eredeti állapotának gyors visszanyerését. Rendszeres használata gátolhatja a ráncosodás, narancsbőr és az időskori bőrfoltok kialakulását.

Étrendkiegészítő

Emuolaj kapszula 750mg 100x, 250x lágyzselatin kapszula omega 3,-6,-9 zsírsavakkal, A,-E,-F vitaminnal

100% tisztaságú emuolaj zselatin kapszulában. Omega- 3, 6 és 9 nélkülözhetetlen zsírsavakat tartalmaz. Jótékony hatású lehet ízületi gyulladásból eredő fájdalom időleges megszüntetésében, ízületi gyulladás csökkentésében, a koleszterin, triglicerid szint csökkentésében. Hozzájárul a megfelelő zsíranyagcseréhez, a savak közömbösítésével elősegítheti a fogyást. Az omega zsírsavak segítenek az általános jó közérzet fenntartásában. Nem tartalmaz semmilyen tartósítószert, sem cukrot. Nem tartalmaz genetikailag módosított emuolajat.

 

Szólj hozzá!

2012.07.27. 08:54

Irritációmentes gondoskodás

Címkék: test termék allergika dermifant gyermek testápoló

A csecsemők és a kisgyerekek érzékeny bőrének megfelelő ápolásával megelőzhetjük a későbbi, felnőttkori bőrproblémák nagy részét. A bőrszövet születésünk pillanatától „emlékszik”, raktározza az információkat, így a későbbi bőrproblémák megelőzésében is fontos szerepet játszik a csecsemő-, és gyerekkori bőrápolás.

 

Az ALLERGIKA felnőttek számára készített termékeiről már több szó esett ezen a blogon is. A gyermekek számára kifejlesztett DERMINFANT termékcsalád készítése során alapvető szempontot jelentett, hogy olyan hatóanyagok kerüljenek a bőrápolókba, melyek segítik a csecsemők és a gyerekek bőrének ápolását, megóvását anélkül, hogy irritációt okoznának. A babák bőrének illata önmagában is lenyűgöző, semmi szükség az illatosító szerekre, a színező anyagok használata pedig végképp indokolatlan. Megfelelő gyártási technológiával, jól megtervezett csomagolással a tartósítószerek adagolása is csökkenthető vagy elkerülhető. Tévhit, hogy annál jobb egy készítmény, minél több összetevőből áll. A kozmetikumokban található anyagok  nagy része csupán segédanyag (konzerválószer, emulgálószer, adalék-, színező- vagy illatanyag stb.), és leginkább ezek azok, amelyek felelősek lehetnek a különböző mellékhatásokért, az irritációért vagy az allergiás reakciókért. A csecsemők és kisgyerekek érzékeny, irritációra hajlamos bőre számára nem előnyös - sőt néha kifejezetten káros - ha egyszerre sok fajta hatóanyaggal találkozik. Még az önmagukban jótékony hatóanyagok is okozhatnak kellemetlen mellékhatást, ha egymással keverednek. A legártalmatlanabbnak tűnő növényi eredetű hatóanyagok is okozhatnak irritációt, ezért csak nagyon óvatosan alkalmazhatók.  Az ALLERGIKA/DERMINFANT termékek csak néhány, ám bizonyítottan jótékony hatású aktív hatóanyagot tartalmaznak, ideális koncentrációban. A kicsik bőre rendszerint nem képes még elegendő faggyút termelni, így gyakran okoz panaszt a bőrszárazság.  A glicerin segít a bőr megfelelő víztartalmának megőrzésében és jótékonyan támogatja a bőrt óvó hidrolipid réteg épségének megőrzését. A ligetszépe magjából sajtolt olaj eredményesen csökkenti a bőrön jelentkező viszketést, gyulladást, az irritációra való hajlamot. Az E-vitamin a sejtfalak erősítésében, a H-vitaminnak is nevezett biotin a bőr és a haj optimális zsírozásában játszik szerepet. A bisabolol, az orvosi székfű (azaz a kamilla) illóolajának egyik hatóanyaga különösen sok B5 vitamin tartalmaz. Amellett, hogy antibakteriális és gombaölő hatású, csökkenti az irritációt, és nyugtatja a bőrt. Az allergiás reakciókat is enyhítő pantenol óvja a bőr rugalmasságát, védelmezi a károsító hatásokkal szemben. 

 

dermifant_testapolo.jpg

ALLERGIKA Dermifant gyermek testápoló (200 ml, ajánlott fogyasztói ár 4 420 Ft, Kapható a patikákban!)

Az egész testet kényeztető lágy testápoló optimális hatóanyagtartalmának köszönhetően a kicsik bőre testszerte bársonyosan puha marad. A glicerin és az E-vitamin mellett a bisabolol gondoskodik a bőr nyugalmáról.

 

1 komment

2012.07.02. 15:16

Például te, te, TE…

Címkék: arc szem termék budapest bár Gubás Gabi OLAY behumi dóri

Olay_TE_csoport.jpg

Újra piacra került a ’80-as évek kedvelt kozmetikai termékcsaládja, az Oil of Olaz, ezúttal Olay márkanév alatt. Én két hete használom a nappali és az éjszakai feszesítő arcápolójukat, és csak jót mondhatok róla.

 

 

Örök fiatalságot nem, de ragyogó arcbőrt, és egy sikeres kampányt az öregedés 7 tünete ellen joggal ígérhet az új termékcsalád, a Total Effects, azaz TE. A család négy tagja, a nappali arcápoló, az éjszakai feszesítő arcápoló, a szemkörnyékápoló és a Wake Up Wonder frissítő nappali arcápoló, mind 7 in 1, azaz 7 az 1-ben törődést ígér. Minimalizálja az apró ráncokat, így a finom vonalak és ráncok kevésbé láthatóak. Tápláló hidratálást biztosít, egészségtől ragyogó bőrt mutat. Javítja a bőrtónust, egyenletesebb színt ad a bőrnek, kevésbé lesznek láthatóak az öregedési foltok. Gyengéd hámlasztással egyenletesebb és simább bőrfelszínt kaphatunk. Minimalizálja a pórusokat, így kevésbé lesznek láthatóak. Antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek közömbösíteni a káros szabadgyököket. Finoman feszesítenek, így hidratáltabbnak és feszesebbnek tűnik a bőr.

 

 

 IMG_0380_big.jpg

 

 

Az újonnan megválasztott szépségnagykövetük Gubás Gabi, aki a jó krémek mellett természetesen nagyon hisz abban, hogy azok vagyunk, amit megeszünk, megiszunk. Gabi a tudatos, végiggondolt táplálkozás híve, de azt is vallja, hogy ki kell kísérletezni, kinek mi a tökéletes megoldás, mit képes huzamosabb ideig betartani, életmóddá változtatni. „Szerencsés helyzetben vagyok, mert a párom, Attila természetgyógyász, és az ő javaslatai, az én személyemre szabva, folyamatosan alakítva kitűnően működnek. A szépség megőrzéséhez szükség van időről időre vitaminokra, ásványi anyagokra is. Nagyon fontos dolognak tartom a hidratálást is. Kívül-belül. Belül természetesen a megfelelő folyadékbevitelre gondolok, hiszen én sem indulok el sehová ásványvizes palack nélkül, és ügyelek rá, hogy legalább 2,5-3 liter vizet megigyak napközben.”

 

 

Szólj hozzá!

2012.07.01. 18:28

Fürdődesszert - kóstoló!

Címkék: test termék fürdőgolyó BOMB! Mammut-1 fürdődesszert

Vintage Rose giftpack_1.jpg

Megnyitott az első BOMB üzlet Budapesten!:

 

A fürdődesszertekként elhíresült fürdőgolyók, krémek- és sütik, szappanok és testvajak, mind sheavaj és kakaóvaj felhasználásával, kézzel készülnek, természetes alapanyagokból....

 

A nemzetközi szabványokhoz igazodva a BOMB Cosmetics természetes alapanyagokból készíti el termékeit.
Minden egyes tusfürdő, testápoló és testradír parabén és nátrium-laurit-szulfát-mentes (SLS).

 

A BOMB Cosmetics...

...hisz az illóolajok erejében;

 

... szakemberei úgy gondolják, hogy a tiszta illóolajok ereje segít abban, hogy kiegyensúlyozottabbak, frissek lehessünk, mind belélegzésével, mind pedig bőrünkön keresztül történő felszívódásával. A natúr kozmetikum jótékony hatása minden termékükben benne rejlik;

 

... elítéli az állatkísérleteket!

 

 

A BOMB több mint 10 éves brit cég, amely a dél-angliai Bournemouth városában született és nálunk először Szombathelyen nyílt bolt a termékeikből. Egyre több üzletük és shop-in-shop sarok indul Európában (Anglia, Olaszország, Franciaország, Németország, stb.…), ahol szépséges állványokon nézegethetik és szagolgathatják a vásárlók a jótékony csodákat. 

A testvajaktól kezdve a fürdőtulipánokon és fürdő brulee-ken át, nagyon sok érdekesség megtalálható a kínálatban. A BOMB nem csak wellness élményt nyújt a bőrápolásban, hanem kiválóan ajándékozható, hiszen külsejével, illatával nem nyúlhatunk mellé és az ára se fosztja ki zsebünket!

blissful rest with lid_1.jpg

 

BOMB Shop üzletek Magyarországon:

Budapest - Mammut I magasföldszint

Szombathely

 

 

Szólj hozzá!

2012.06.30. 09:20

Léböjt a Napsugár Életházban

Címkék: léböjt pilisszentiván napsugár életház mit egyek hogy szép legyek

Elderflower_Champagne400.jpg

Én magam gyakorlott, szenvedélyes böjtölő vagyok - talán furcsa jelző ez arra, hogy az ember napokig, vagy akár hetekig nem eszik semmit (én többször tartottam már 21 napos böjtöt is), de akármilyen hihetetlen: rá lehet kapni az "ízére".

A böjt nemcsak a testnek jelent felszabadulást, hanem a léleknek is. Szerintem az, hogy mennyire bírja az ember, attól függ, milyen mértékben tudja kihasználni az így felszabaduló szellemi kapacitását. Emellett a leghatékonyabb pihenés: csak az tudhatja, aki kipróbálta, de így megtakaríthatja egy élmény-nyaralás minden fárasztó elemét: nincs pakolás, hosszú utazás, mászkálás, össze-vissza evés. Csak a nyugalom és a magunkra figyelés, ami tökéletesen áthangol testileg-lelkileg.

still-life-beautiful-beauty-blue-blue-flowers-499x311.jpg

Nyáron persze sokkal könnyebb böjtölni: a melegben úgyis inkább a folyadékot kívánjuk, és sok friss, tápanyagokban gazdag zöldség- és gyümölcslével kényeztethetjük magunkat. Ennél csak az jobb, ha kényeztetést valaki más vállalja magára: kezdő böjtölőknek és pihenni vágyóknak mindenképpen az elvonulást ajánlom. Én erre a nyárra a Napsugár Életházat néztem ki magamnak Pilisszentivánon, ahol három napos és egy hetes programok közül választhatunk.

A három napos program akár nyaralás előtti "felkészülésnek" is felfogható, hiszen a szilárd táplálékmegvonást kényeztető masszázsok, jóga, bőrregeneráló kezelések kompenzálják: biztosan jobban fog állni utána a fürdőruha.

Neked is ott a helyed,

   ha még sosem böjtöltél és most szeretnéd kipróbálni,
   ha első hallásra a 7 napos kúra még soknak tűnik, inkább kezdenél egy rövidebbel,
   ha csináltál már hosszabb böjtöket és most egy kis szinten tartásra vágysz,
   ha odafigyelsz az egészségedre és lúgosítani, méregteleníteni, feltöltődni szeretnél,
   ha a hétköznapok mókuskerekéből kiszállva, egy kis elvonulásra és kényeztetésre vágysz.
   ha a nyaralás előtt egy kis lendületet akarsz venni


bővebb információ: www.napsugarelethaz.hu

napsi1.jpg

Szólj hozzá!

2012.05.04. 10:24

ELKÉSZÜLT A KÖTŐDÉS, AZ ÚJ ENJÉ KOLLEKCIÓ

Címkék: csokoládé termék anyák napja nagy judit

 

 
Gondolatok és Érzések az anyaságról táncban, fotókban versben és csokoládéban
 
 

Nagy Judit televíziós műsorvezető kezdeményezése - hogy az általa készített csokoládéval designereket és művészeket megihletve közös alkotásokat hozzon létre - új állomáshoz érkezett. Az egyik legbensőségesebb ünnephez, az Anyák Napjához kapcsolódóan hívta össze művész-barátait, hogy egy újabb összművészeti csokoládékollekciót teremtsenek meg együtt. A KÖTŐDÉS nevű, limitált szériájú eNJé csokoládékollekció ezúttal a kortárs tánc és a fotográfia mestereit köti a költészet, a grafikusművészet és természetesen a csokoládé mellé.
 
 
 
 
 

Nagy Judit, az MTVA műsorvezetőnője KÖTŐDÉS címmel új csokoládékollekciót tár a közönség elé. A szerelem után bonbonjaival ezúttal egy másik, misztériumokkal teli témakört, az anyaságot járja körbe. Ahogy a Valentin napi kollekcióban sem állította a szerelemről, hogy az feltétlenül csak a boldogságról szól, az anyasághoz is kendőzetlen őszinteséggel közelít.
"Az anyaság érzése nem születik meg a gyermekkel együtt. Lassan bontakozik ki, akár a tavaszi rügyből a virág. Kifakad, életre kel. Fájdalommal szül a nő, de fájdalmat feledtető érzés a gyermek megpillantása, első mosolya." - állítja Judit.
"Az Anyaság felelős szerep, főszerep. Egy élet sem elég pontos kidolgozásához. Ösztönök hajtanak, anyai tanácsok, nagyanyáink bölcsessége és gyermekünk kíméletlen őszintesége. Rejtelmes útja ezer próba elé állít, térdre kényszerít, alázatra tanít, örök szolgálatra. Gyermekből nővé, nőből anyává, anyából nagyanyává válni az élet nagyszínpadán lehet -mosolyogva, zokogva, örömmel, lázadozva, önfeláldozóan, hanyagul, szeretettel. Nyomot hagyunk, keserűt vagy édeset. A láthatatlan köldökzsinór összeköt minket, anyák anyáit és gyermeket örök körforgásban, időtlenségben." – folytatja gondolatait és érzéseit az Anyaságról a televíziós műsorvezetőnő.
E gondolatok mentén született meg a Csilléry Orsolya festményeivel díszített exkluzív doboz, mely a négy, különleges minőségű és alapanyagú csokoládébonbon mellett egy fotókkal, Judit írásaival és versekkel teli albumot is tartalmaz. A fotókat Csillag Pál készítette, a képeken Györke Tímea és Farkas Dorka kontakt-táncosok láthatóak tánc közben, a haikukat pedig Bódai-Soós Judit írta.
 
Szokás szerint nemcsak a kollekció, hanem a bonbonok is egyedi, a témához kötődő névvel rendelkeznek: Oltalom, Küzdelem, Rejtelem, Kegyelem.
 
Az „Oltalom” nevű egy tengeri sóvirággal ízesített 42%-os Equadori tejcsokoládé, mely a magzatot szimbolizálja, aki háborítatlan békében, boldogságban lebeg. A „Küzdelem” 68%-os étcsokoládéból készült, édeskömény ízesítéssel, ami maga az anyai odaadás, táplálás. A „Rejtelem” alapcsokoládéja 70%-os étcsokoládé angyalgyökér-bergamott ízesítéssel. Az angyalgyökér segít egyesíteni a bennünk élő nőt és férfit, a bergamott által sugallt filozófiával: „La Vita é Bella”. A „Kegyelem” elnevezésű bonbon 74%-os étcsokoládé zsályával fűszerezve, mely a sokat megélt asszonyok bölcsességét jelképezi.
A csokoládékról bővebb információ és megrendelés a www.enje.hu weboldalon.
És egy mini-video: http://vimeo.com/40974497

 

 

Szólj hozzá!

2012.04.01. 14:47

Viszket a szemed?

Címkék: tipp allergia szem termék allergika szem irritáció

 A korán jött jó időnek sajnos egy kellemetlen mellékhatását tapasztalom az elmúlt két hétben: az allergiát. Nem túl erős, az egyetlen problémám, hogy fokozottan érzékennyé válik a szemem, és minden krém, ami máskor jó hatású, még jobban irritálja. Télen már kipróbáltam az ALLERGIKA termékeit, hát tettem még egy kísérletet - ha a hideg okozta bőrirritációra jó, miért ne lenne az a szemhéjamon? Nos, 10 nap után büszkén jelenthetem: a pollen okozta problémámat nem tudja ugyan orvosolni, de legalább nem fokozza a bajt, és szépen hidratálja a szemhéjamat, ami most még jobban kiszáradt. Akinek van kedve velem együtt kipróbálni a hypoallergén, illatanyagmentes ALLERGIKA szemhéjkrémet, a Facebookon megnyerhet egy flakonnal!

 
 

 

Szólj hozzá!

2012.04.01. 10:42

Kié lett a Hoodiet spray?

Címkék: fogyókúra termék nyertes mit egyek hogy szép legyek? hoodiet

 

Úgy tűnik, valóban aktuális a téma: 200-an szálltatok ringbe a nyereményért, mely ezen a héten egy Hoodiet spray volt.

 

Emlékeztetőül: "A Hoodiet spray szabadalmaztatott technológiával a legmodernebb eljárási módszerekkel készül, amelyek során a Hoodia Gordonii növényből vonják ki a hatóanyagokat. A befecskendezett oldat a száj nyálkahártyáján keresztül gyorsan felszívódik a szervezetbe és nem terheli az emésztőrendszert. Ezáltal a termék használata sokkal praktikusabb, egyszerűbb és hatása gyorsabb."

 

A szerencsés nyertes pedig Dávid Zsuzsanna - kérem, írja meg postacímét és telefonszámát a szepsegtapasz@gmail.com e-mail címre.

 

Köszönjük mindenkinek a lelkesedést és a részvételt! Ne csüggedjetek: holnaptól újra játszunk!

Szólj hozzá!

2012.03.26. 16:12

A párduc utazása

Címkék: divat cartier lodyseé

Ha minden új órához ilyen filmet készítenének, mint a Cartier, nem kellene mást néznünk - fájdalmasan gyönyörű!

 

Szólj hozzá!

2012.03.25. 17:29

Mindjárt itt a strandszezon!

Címkék: egészség test termék kés/helyett mit egyek hogy szép legyek?

 

Két hete még csizmában és télikabátban jártunk (amit kellőképpen untunk persze), most pedig rohamléptekkel közeledik a nyár és a fürdőruhaszezon.

Hát igen: télen el sem tudnánk képzelni, de ilyenkor igenis keringenek a fejünkben nosztalgiához hasonlító impulzusok. De nincs menekvés: hamarosan napvilágra kerül a meztelen igazság. De üröm az örömben, hogy már most nekivághatunk a fogyókúrának!

Korábban már volt egy kalandom a Hoodia spay-vel, de a románc meglehetősen dicstelen véget ért. Két éve július (!) elején kíséreltem meg a lehetetlent: lefogyni az augusztusi nyaralásig. Nagyon megörültem, hogy csak egy helyes kis flakont kell a táskámban tartanom, étkezés előtt 10 perccel előkapni, ötször a nyelvem alá fújni, és mire tálalnak, engem már nem is érdekel az evés.

Sajnos senki nem figyelmeztetett arra, hogy a hatás csak néhány nap múlva jelentkezik - nekem az első napokban megduplázta az étvágyamat (végül is tele van értékes tápanyagokkal), így inkább abbahagytam, nehogy rontson az egyébként sem rózsás helyzeten.

Azóta utánaolvastam, most pedig ismét találkoztam vele, megújult formában, és úgy döntöttem, adok neki még egy esélyt.

 

A meggyőző mondatokat a Szent Anna Patika honlapján találtam:

 

"A Hoodiet spray kizárólag dél-afrikai eredetű Hoodia Gordonii kaktuszkivonatot tartalmaz. Ez a húsos növény a Kalahári sivatagból származik. A bennszülött busmanok már hosszú generációk óta fogyasztják ezt a növényt, hogy elnyomják éhségérzetüket.

 
A készítmény az alkalmazás elkezdése után fokozatosan étvágytalanságot okoz, ezzel segít elnyomni az éhségérzetet. Ennek a tulajdonságának köszönhetően megfelelően támogatja a fogyókúrát. A legjobb eredmény elérése érdekében használja a terméket a kiegyensúlyozott, változatos étrend és testmozgás részeként

A Hoodiet spray szabadalmaztatott technológiával a legmodernebb eljárási módszerekkel készül, amelyek során a Hoodia Gordonii növényből vonják ki a hatóanyagokat. A befecskendezett oldat a száj nyálkahártyáján keresztül gyorsan felszívódik a szervezetbe és nem terheli az emésztőrendszert. Ezáltal a termék használata sokkal praktikusabb, egyszerűbb és hatása gyorsabb
 

A Hoodiet hatása minden felhasználónál egyedi. Míg egyesek már a használat első napjától érzik a Hoodia hatását, másoknak több napra van szükségük ahhoz, hogy elnyomja az éhségérzetüket. A termék diagnosztikára, gyógyításra és bármely betegség megelőzésére nem alkalmas."
 
Tehát: óra indul! Május végéig meg kell szabadulnom 8 kilótól! Aki szeretne velem tartani, és játszik velünk a Facebookon, nyerhet egy Hoodiet induló adagot.

 

Szólj hozzá!

2012.03.16. 09:07

Megvannak a nyertesek!

Címkék: sorsolás nyertesek decoletteceutical contourceutical

Megtörtént a sorsolás, melyen gazdára talált a két csodaszer: a Contourceutical és a Decoletteceutical készítmény.

 

Fortuna kegyeltjei a tegnapi napon a következő olvasók voltak:

 

DECOLETTECEUTICAL: DANICS KATA

 

CONTOURCEUTICAL: BARNA ÉVA

 

Gratulálunk nekik - kérjük, írják meg postacímüket a szepsegtapasz@gmail.com e-mail címre. Minden résztvevőnek köszönjük a játékot! Figyeljétek a blogot, hamarosan új nyereményakcióval jelentkezünk!

Szólj hozzá!

2012.03.12. 19:10

Elegáns ATTITUDE

Címkék: divat zoób kati attitude 2012 tavasz nyár kollekció

 

Az Örök Eleganciába és kifinomult kidolgozásba vetett, töretlen hit találkozik a tervező, Zoób Kati és a kivitelező, a KÉZMŰ Nonprofit Kft. együttműködéséből 2010-ben született, magyar divatmárkában, az ATTITUDE-ben. Zoób Kati 20 éves tervezői tapasztalata, elkötelezettsége a legmagasabb minőségű kézműves kidolgozás iránt, és a nemzetközileg is kimagasló szakmai tudású, több, mint fél évszázados múltra visszatekintő, gyártó cég közös munkája tökéletes eredményt produkált. Az ATTITUDE, kis szériás, változatos és jól kombinálható darabokból álló kollekcióival a világszínvonalú kézműves minőséget hozza elérhető közelségbe, hiányt pótolva így a sokak számára elérhetetlen luxusmárkák és a közepes minőségű tömegcikkek között. Saját tervezésű alapanyagai magukon hordozzák az Art Déco rajzolatú rózsamotívumot, a kézművesség jelét, amely az ATTITUDE kollekciók védjegyévé vált.
 
 
 
Zoób Kati az előző kollekció fogadtatása alapján szerzett tapasztalatait a legapróbb részletek és az igények figyelembevételével hasznosította - az aktuális trendek helyett a felhasználói inspirálódás jegyében teremtett újabb, minden nő számára hordható, letisztult darabokból álló szériát. A klasszikus szabásvonalak hithű követése, a légiességet sugárzó, finom matériák mellett, a hétköznapi öltözködés alapelemeiként funkcionáló “haszonanyagok” használata nyomán az ATTITUDE 2012-es tavaszi/nyári kollekciója egyszerre válik az időtálló elegancia, és a praktikum örök érvényű erejének közvetítőjévé.
 
 
 

A klasszikus szabásvonalak az ‘50-es évek letisztult formáit, a visszafogott eleganciát közvetítő bézs, valamint a ragyogó korall árnyalatok a ’60-as és a ’70-es évek színvilágát idézik - emellett a vörös, a lila, a kék brillant és a terrakotta is megjelenik, akár a legmerészebb párosítások formájában. A márka védjegye, a rózsa motívum mellett főszerephez jutnak a csíkok is - egyszer az örökifjú, kék-fehér kombináció használata, máskor az égetett barna, a korall és egy kék minta színkolorjának izgalmas találkozása nyomán születik meg a klasszikus, tengerész-hatás. Maga a hagyományos tengerészpóló is feltűnik paszpólozott piké nadrágok és kabátkák társaságában, de a törtfehér és a bézs csíkok párosítása nyomán is születnek olyan légies, finom szabásvonalat követő darabok, mint például az ujjatlan, övvel is remekül kiegészíthető, ujjatlan, nyári ruha.
A csík mellett egy, az előző ATTITUDE-kollekcióból visszaköszönő, sikeres elem, az ikonikus masni is megjelenik, hogy elfoglalja méltó helyét a könnyed elegancia jegyében készült selyemblúzokon.
 

 

 

 

Szólj hozzá!